Selskapet Gadus Group har kjerneverksemda si på Sunnmøre og i Nordfjord. No planlegg dei torskeoppdrett mellom anna i Storfjorden. Selskapet ønskjer å etablere oppdrett i fleire fjordar på Nordvestlandet. Sjølve etablerte Gadus Group seg i fjor. Grunnleggarane Ola Kvalheim, Tor Olav Seim og Kenneth Brandal er alle vestlendingar, med seg har dei det tradisjonsrike belgiske […]
Næringsliv
Det er krevjande å styre etter eit mål som heile tida endrar seg
–Det å ikkje vite kva som kjem bak neste sving og halde seg til retningsliner som heile tida endrar seg, det er utfordringa denne tida, seier Lise Sandøy på Valldal Fjordhotell. Tør ikkje reise Ho fortel at det vanlegvis er ein god del yrkestrafikk denne årstida. Det er dei som arbeider på ulike bygg og […]
Maksymillian Sawicki har starta det aller første arkitektkontoret her inst i fjorden
Maksymillian Sawicki og kona Hanna Helena Sawicka har etablert det som truleg er det aller første arkitektkontoret nokon sinne i Valldal. Storfjordnytt fekk seg ein prat med Maksymillian for å høyre litt meir om kvifor ein ung kar frå Polen etablerer verksemd i akkurat Valldal og Fjord kommune. Inainn AS Verksemda Inainn AS vart stifta […]
Storfjordnytt har testa lokal flytande frukt
Jula er full av tradisjonar. Gode varer vert handla inn og skal sette den rette smaken når familien høgtidsstemt samlast. Men kva skal du drikke til maten? Lokal eplemost er eit godt alternativ. Norsk Bærindustri AS i Valldal har lange tradisjonar med eplepressing og gardbrukarane i Valldal nytta mest denne bedrifta til å presse epla […]
Pitings, ein stad for velvere – på fleire vis
Å få bli eldre er inga sjølvfølgje. Samarbeid mellom generasjonar og tillit frå kundar gjer at frisørsalongen PITINGS på Stranda har femtiårsjubileum om eitt og eit halvt år. – Ingunn var frisør allereie, og så vart eg det eg og, smiler John Petter Aambakk. Eller Pit, som mange kjenner han som. Aambakk snakkar om seg […]
Vertskap går nye vegar i desse koronatider – med laurdagsopen restaurant og take away torsdagane
Vi møtest i restauranten Låna som er open kvar laurdag, og Jørgen Tveiterås og Elisabeth Bjørstad Tveiterås konkluderer med at 2020 ikkje vart heilt slik dei såg føre seg då dei på nyåret tok på seg rolla som vertskap på Havila Hotel Geiranger. Usikker vår, god sommar – Eg starta i februar, Elisabeth i mai. […]
30 år i daglegvarebransjen
For sin innsats og teneste i 30 år i same selskap fekk Dagrunn Rem diplom og medalje frå Det Kongelige Selskap for Norges Vel for lang og tru teneste. – Eg har hatt ei fin tid hos Muri desse åra, saman med gode kollegaer. Neste år passerer eg grensa til pensjonisttilværet, noko eg gler meg […]
Meir produksjon og mindre kafé på Nilsgardstunet i Stordal
På Nilsgardstunet i Stordal har dei starta på ei omstilling av drifta. No satsar dei meir på produksjon og nye matprodukt og mindre kafedrift. I halvtanna år har dei arbeidd med det nye produktet, Brennsnut. – Utvikling og arbeid med emballasje tek tid. Nokre trudde det var grunna koronaen vi kom med Brennsnut-produktet, men vi […]
– Eg vil lære mest mogleg
1. september starta Karl Oskar Indreeide på læretida si som bilmekanikar i verkstaden til Valldal Bilsenter AS. – Fleire i familien driv i bransjen, så eg ringde onkelen min, Ove Indreeide, her på verkstaden og spurde om eg fekk starte i læra. Eg var glad då han svara ja, seier Karl Oskar. Bremser og understell […]
Sykkylvsbladet + Sunnmøringen = sant
Avisene Sykkylvsbladet og Sunnmøringen vert slått saman frå nyttår. Sunnmørsposten AS, som er ein del av Polaris Media AS, kjøpte i sommar lokalavisa i Sykkylven, Sykkylvsbladet. Mediekonsernet eig frå før Sunnmøringen, som har Stranda som dekningsområde. Styrka tilbod Styra i dei to mediehusa har vedteke at det skal verte ei felles avis og ei felles […]